Mainos
Mainos

Tsunamin jälkipyykkiä pestään Ruotsissa

Thaimaan hyökyaaltokatastrofin jälkiselvittely jatkuu Ruotsissa. Uudet tutkimukset kyseenalaistavat valtiosihteeri Lars Danielsonin antaman kuvan Ruotsin hallituksen toimista katastrofin jälkeisinä päivinä.

Tällä kertaa pääosassa ovat hallituksen kanslian puhelin- ja sähköpostiliikennettä sisältävät tallenteet. Tsunamin jälkihoitoa selvittänyt katastrofikomissio sai tutkittavakseen vain osan tästä materiaalista.

Katastrofikomission puheenjohtaja Johan Hirschfeldt on nyt jälkikäteen käynyt läpi loputkin tallenteet.

Tämän päivän Svenska Dagbladet -lehden mukaan puhelu- ja sähköpostitiedot paljastavat, että Danielsson on antanut katastrofikomissiolle ja valtiopäivien perustuslakivaliokunnalle väärää tietoa omista toimistaan tsunamin jälkeisinä päivinä. Lehden mukaan Hirschfeldt vaatii, että Ruotsin hallitus kutsuisi katastrofikomission uudelleen töihin.

Valtiosihteeri Danielssonin tekemiset ovat selvityksissä keskeisessä asemassa, koska hän oli pääministeri Göran Perssonin lähin avustaja ja johti hallituksen kansliaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme