Mainos
Mainos

Tsvangirai tyrmää puheet yhteishallituksesta Mugaben kanssa

Zimbabwen oppositiojohtaja Morgan Tsvangirai on torjunut ehdotukset yhteishallituksen muodostamisesta presidentti Robert Mugaben kanssa.

Tsvangirain mukaan hallitusneuvotteluita ei voida aloittaa ennen kuin Mugabe ja hänen Zanu-PF-puolueensa lopettavat väkivaltaisuudet.

Afrikan unioni ehdotti eilen, että Zimbabwen kriisi ratkaistaisiin muodostamalla yhteishallitus. Mugaben leiri on ilmoittanut kannattavansa jonkinlaista vallanjakosopimusta.

Tsvangirai kuitenkin painotti tänään, että mahdolliset hallitusneuvottelut pitäisi käydä maaliskuun vaalituloksen perusteella. Tuolloin Tsvangirai voitti Mugaben presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella ja Tsvangirain MDC-puolue samaan aikaan pidetyt parlamenttivaalit.

Tsvangirai sai tänään tukea EU:n komissiolta, joka ilmoitti unionin hyväksyvän ainoastaan Tsvangirain siirtymäajan hallituksen johtajaksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme