Mainos
Mainos

Tuberkuloosiin sairastuu luultua enemmän lapsia

Jopa 32000 lasta sairastuu vuosittain lääkkeille vastustuskykyiseen tuberkuloosiin. Yhteensä maailmanlaajuisesti tuberkuloosiin sairastuu yli miljoona lasta vuosittain. Määrä on lähes kaksi kertaa suurempi kuin aiemmin on luultu, todetaan yhdysvaltalaisessa laajassa tutkimuksessa.

Tuberkuloosiin maailmanlaajuisesti sairastuvien lasten määrästä on aiemmin ollut melko vähän tutkimustietoa. Tämä johtuu tutkijoiden mukaan siitä, että tuberkuloosia on lapsilla vaikeampi diagnosoida kuin aikuisilla. Lisäksi tautia sairastavat lapset tartuttavat muita harvemmin kuin aikuiset.

Tutkijoiden mukaan lapsuusiän tuberkuloosin tunnistamiseksi tarvitaan parempaa diagnostiikkaa. Lisäksi tapaukset tulisi tilastoida nykyistä paremmin.

Brigham and Women's Hospital -sairaalan tutkimus julkaistiin lääketieteen Lancet-julkaisussa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot