Mainos
Mainos

Tuhannet hindut ovat aloittaneet pyhiinvaelluksen Kashmirissa

Viranomaiset pelkäävät, että muslimitaistelijat tekevät terrori-iskuja pyhiinvaeltajia kohtaan. Ainakin viisikymmentä ihmistä on kuollut iskuissa pyhiinvaeltajia kohtaan Intiassa vuoden 2000 jälkeen.

Reilun tuhannen hindupyhiinvaeltajan esijoukko on aloittanut vaelluksensa Intian Kashmirissa sijaitsevaan luolapyhäkköön tiukassa turvavartiossa. Viranomaiset pelkäävät, että muslimitaistelijat tekevät terrori-iskuja pyhiinvaeltajia kohtaan.

Lähes 12000 sotilasta ja poliisia vartioi pyhiinvaellusreittiä Amarnathin pyhäkköön, jonne odotetaan saapuvan 150000-250000 hindua ympäri maailman seuraavien 45 päivän aikana.

-Turvallisuus on takuuvarma, vakuutti puolisotilaallisten joukkojen upseeri S. Balakrishnan katsellessaan sahraminkeltaiseen kaapuun ja pyhään tuhkaan verhoutuneiden pyhiinvaeltajien taivallusta vuorenrinteellä.

-Tiedän, että tilanne Kashmirissa on paha, mutta usko on tuonut minut tänne. Rukoilen rauhaa ja tervejärkisyyttä -- Jumala suojelee meitä, sanoi pyhiinvaeltaja Jothsana Natwarlal.

Pyhiinvaellus kestää 4-5 päivää

Hindujen tuhon ja uudestisyntymisen jumalalle Shivalle pyhitetty Amarnathin temppeli sijaitsee Himalajan vuoristossa lähes 4000 metrin korkeudessa. 50 kilometriä pitkän jäisen ja tuulisen pyhiinvaellusreitin läpi uurastaminen kestää neljästä viiteen päivää.

Ainakin viisikymmentä ihmistä on kuollut iskuissa pyhiinvaeltajia kohtaan Intiassa vuoden 2000 jälkeen. Kashmirin kiista on puolestaan vaatinut yli 40000 ihmisen hengen viidentoista vuoden aikana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme