Mainos
Mainos

Tuhannet jonottivat rajalinjalla Kyproksessa

Kyproksenkreikkalaiset ovat jonottaneet saarta jakavalla rajalla pääsyä turkkilaiseen pohjoisosaan. Keskiviikkona ja eilen rajalinjan ylitti noin 7 000 kyproksenkreikkalaista.

Kypros

Tuhannet kyproksenkreikkalaiset jonottivat aamulla pääsyä jaetun saaren turkkilaiseen pohjoisosaan. Turkkilaisosan viranomaiset sallivat kulun rajalinjan yli ensi kerran tällä viikolla.

Keskiviikkona ja eilen YK:n valvoman rajalinjan ylitti noin 7000 kyproksenkreikkalaista.

Kypros on ollut jaettu vuodesta 1974, jolloin turkkilaiset joukot valtasivat saaren pohjoisosan. Pohjoisosaan julistetun urkkilaistasavallan on tunnustanut vain Turkki.

Pohjoisosan johtaja Rauf Denktash ilmoitti yllättäen alkuviikosta, että kulku rajalinjan yli sallitaan. Saaren kreikkalaisosan viranomaiset ovat suhtautuneet ilmoitukseen varoen ja epäillen, koska pohjoisosaan meneviltä vierailijoilta vaaditaan passi ja heidän on täytettävä erityinen kaavake. Tämä saatetaan kreikkalaisosan viranomaisten mukaan tulkita pohjoisosan viralliseksi tunnustamiseksi.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme