Mainos
Mainos

Tuhannet leiriytyivät olympialaisten lippujonoon Pekingissä

Myyntiin tule perjantaina 250 000 uutta lippua. Kiinalaisille lippujen saaminen on ollut tähän asti arpapeliä.

Xu Yonghella on unelma: hän haluaa päästä katsomaan kotikaupungissaan Pekingissä järjestettäviä olympialaisia.

Haaveensa eteen hän on valmis leiriytymään muutamaksi vuorokaudeksi pölyisen maantien varrelle tukahduttavalla helteellä tuhansien muiden kiinalaisten kanssa.

Elokuun 8. päivä alkaviin olympialaisiin myydää vielä viimeiset 250 tuhatta lippua huomenna. Jäljellä olevat liput ovat jääneet kolmesta edellisestä lipunmyyntikierroksesta. Edellisillä kerroilla lipun saajat on valinnut arpa, tällä kertaa palkitaan jonottajien sitkeys.

Katso video:

Xu on jonottanut omaa lippuaan keskiviikosta lähtien. Hänen takanaan on noin kymmenen tuhatta muuta innokasta. Suurin osa jonottajista on tuonut mukanaan omia tuoleja, päivänvarjoja tai bambumattoja, jotta pitkä jonotus hieman helpottuisi. Mukana kulkevat myös eväät, jotka tosin eivät helteellä kauaa säily.

Lippujen hinnat vaihtelevat kymmenestä eurosta yli sataan euroon, ja niitä on jäljellä muun muassa jalkapallo- ja baseball-otteluihin ja voimisteluun.

Olympialaisiin on ollut saatavilla yhteensä lähes seitsemän miljoonaa lippua.

Marraskuussa kisojen lipunmyynnin tietokonejärjestelmä kaatui, jonka jälkeen lippuarpajaisiin päädyttiin. Järjestäjät kertovat myös varautuneensa tekaistuihin lippuihin.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme