Mainos
Mainos

Tuhannet maitojauheesta sairastuneet yhä hoidossa

Kiinan sairaaloissa on edelleen hoidettavana yli 10 000 lasta, jotka ovat sairastuneet myrkyllisestä maitojauheesta. Kaikkiaan maitoskandaali on Kiinan terveysministeriön mukaan vienyt jo 47 000 lasta sairaalaan.

Terveysministeriön mukaan pelkästään eilen 539 lasta joutui sairaalaan maitojauheen takia. Kahdeksan potilaan tilaa luonnehdittiin vakavaksi.

Kiinalaiset tiedotusvälineet arvioivat, että oireita on ollut yli 90 000 lapsella. Viranomaisten mukaan kuolleiden määrä ei ole kuitenkaan noussut neljästä.

Lapset ovat saaneet munuaisvaivoja maitojauheesta, jossa on ollut muovien ja suoja-aineiden valmistuksessa käytettävää myrkyllistä melamiinia.

Uusista tapauksista huolimatta Kiinan viranomaiset vakuuttelevat, että tilanne on saatu hallintaan. Kiinalaisia tuotteita on skandaalin takia vedetty markkinoilta eri puolilla maailmaa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme