Mainos
Mainos

Tuhannet maratoonarit New Yorkissa: Mikä ihmeen peruminen?

New Yorkissa on tuhansia pettyneitä maratoonareita kaupungin peruttua maineikkaan juoksun viime tipassa.

Maratonille oli tulossa yli 40 000 osanottajaa, joista monet ehtivät matkustaa New Yorkiin muista maista tai muualta Yhdysvalloista.

– Ymmärrän peruutuksen, mutta ajoitus on todella kehno, moittii Missourin osavaltiosta kaupunkiin saapunut Scott Solvsig, 39.

– Olen järkyttynyt siitä, että meille kerrottiin eiliseen asti maratonin toteutuvan. Lensimme tänne ja saimme lentokentällä tietää, että se on peruttu.

New Yorkin edustaja kertoi perumisesta myöhään eilen Suomen aikaa. Sitä ennen pormestari Michael Bloomberg oli vakuuttanut päivien ajan, että juoksu toteutuu huolimatta Sandy-myrskyn vahingoista. Pormestari kaipasi tapahtumasta hengen nostattajaa tuhon keskelle.

Moni New Yorkiin saapunut juoksija on Scott Solvsigin linjoilla: peruutus ymmärretään, mutta tieto olisi pitänyt saada aiemmin.

Ranskalainen Jean-Michel Laurent oli ostanut matkan 60-vuotislahjaksi itselleen.

– Tämä maksoi minulle 3000 euroa. En usko, että pystyn tekemään tätä uudestaan.

Maraton oli määrä juosta huomenna. Se peruttiin, koska resurssit halutaan käyttää New Yorkin myrskytuhojen korjaamiseen.

(MTV3 - AFP - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme