Mainos
Mainos

Tuhannet marssivat aborttia vastaan Portugalissa

Portugalissa järjestetään ensi kuussa kansanäänestys aborttia koskevan lainsäädännön lieventämisestä.

Tuhannet abortin vastustajat ovat marssineet Lissabonissa vaatien portugalilaisia torjumaan abortin laillistamisen ensi kuussa järjestettävässä kansanäänestyksessä.

Arviolta jopa 15 000 ihmistä osallistui marssiin, joka lähti liikkeelle synnytyssairaalan edustalta. "Elämä on kaunista, me emme voi lopettaa sitä", luki yhdessä osallistujien kantamassa kyltissä.

Portugalissa järjestetään 11. helmikuuta kansanäänestys aborttia koskevan lainsäädännön lieventämisestä niin, että abortin saisi 10 ensimmäisen raskausviikon aikana. Kyselyiden mukaan esitystä kannattavien määrä on pudonnut 59 prosenttiin muutaman kuukauden takaisesta 72 prosentista. Kun vielä kantaansa päättämättömien määrä on kasvanut, ei tulosta ole helppo ennustaa.

Kansanäänestyksen tulos hyväksytään vasta, jos yli 50 prosenttia äänioikeutetuista äänestää. Vuonna 1998 samasta asiasta järjestetty kansanäänestys epäonnistui, kun liian harva osallistui äänestykseen.

Portugalin aborttilaki on Euroopan tiukimpia. Abortin saa 12. raskausviikkoon asti vain jos äidin henki on vaarassa, sikiö on epämuodostunut tai raskaus on saanut alkunsa raiskauksesta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme