Mainos
Mainos

Tuhannet osoittaneet mieltään polttoaineen hinnalle Nigeriassa

Tuhannet nigerialaiset ovat osoittaneet Lagosissa mieltään polttoaineen hinnankorotuksia vastaan. Mielenosoittajien arvostelun kohteena on myös presidentti Olusegun Obasanjon talouspolitiikka.

Kolmen kilometrin mittaisen mielenosoittajarivistön kohteena olivat hallintorakennukset. Osa ihmisistä piti Obasanjo-naamareita ja toiset kantoivat kylttejä, joissa vaadittiin Nigeriaa lopettamaan Maailmanpankin politiikan toteuttaminen.

Joukon kärjessä marssivat Nobelin kirjallisuuspalkinnon saanut Wole Soyinka ja aktivisti Beko Ransome-Kuti. Ammattiyhdistysjohdon kehotuksen mukaisesti marssi näytti pysyneen rauhallisena.

Obasanjon hallitus ilmoitti viime kuussa, ettei se enää pysty myöntämään bensiinille ja dieselille valtiontukea. Ilmoitus johti 23 prosentin hyppäykseen polttoaineiden hinnoissa ja yleiseen tyytymättömyyteen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme