Mainos
Mainos

Tuhannet paenneet Togon levottomuuksia

Togon presidentinvaalien synnyttämissä levottomuuksissa on kuollut ainakin sata ihmistä ja yli 11 000 on paennut naapurimaihin. Oppisitio pitää vaalitulosta vilpillisenä.

Yli 11 000 ihmistä on paennut Togosta naapurimaihin Ghanaan ja Beniniin maan levottomuuksia, kertoo YK:n pakolaisjärjestö UNHCR.

Lisäksi ainakin 100 ihmistä on kuollut Togossa sen jälkeen, kun kiisteltyjen presidentinvaalien tulokset julkistettiin viime tiistaina. Opposition kannattajat alkoivat osoittaa mieltään, kun vaaliviranomaiset julistivat Faure Gnassingben (kuvassa) viime sunnuntaisten presidentinvaalien voittajaksi. Gnassingbe seuraisi maan johdossa edesmennyttä isäänsä, jos korkein oikeus vahvistaa vaalituloksen. Opposition mielestä Gnassingbe voitti vaalit vilpillä.

Gnassingben ja toisen presidentinvaaliehdokkaan Emmanuel Bob-Akitanin kannattajat ottivat eilen yhteen Kpalimessa lähellä Ghanan rajaa, Punainen Risti kertoo. Mahdollisista kuolonuhreista ei ole tietoa.

Kolmen Länsi-Afrikan maan edustajat saapuivat eilen Togon pääkaupunkiin Lomeen tapaamaan maan johtoa ja selvittämään tilannetta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme