Mainos
Mainos

Tuhannet ranskalaiset juhlivat presidenttiään kuin festivaaleilla

Tuhansia ranskalaisia juhli taidemuseo Louvren edessä Emmanuel Macronin valintaa presidentiksi. Hartaan puoleinen vaalijuhla kääntyi nopeasti tuloksen julkistamisen jälkeen täyteen juhlahumuun.

Valonheittimet näyttivät valoa, kun joukko tanssi ja lauloi vanhan kuninkaallisen palatsin edessä Ranskan lippuja heilutellen. Latinopoppia, tuoreimpia radiohittejä ja vanhempaa tuotantoa soi peräjälkeen pitäen väen liikkeessä.

Elysee-palatsin uusi isäntä piti ensimmäisen, muutamien minuuttien puheensa siten, että vain yksittäiset mediat olivat sitä kuvaamassa. Macronin mukaan Ranska siirtyy nyt uuteen aikaan. Hän lupasi taistella ranskalaisten yhtenäisyyden puolesta.

Kolmen tunnin odottelut jälkeen Macron vihdoin asteli myös yleisön eteen. Hän käveli lavalle yksin samaan aikaan kun Euroopan unionin tunnushymninäkin tunnettu Oodi ilolle soi taustalla. Puheen jälkeen juhlayleisö pysähtyi laulamaan Ranskan kansallislaulun Marseljeesin.

Pariisin sydämessä sijaitsevan Louvren pihaan kerääntyi paljon nuoria aikuisia, mutta myös perheitä lastensa kanssa. Monilla oli rinnassaan En Marche -liikkeen rintanappi tai yhteenkuuluvuutta julistava kannatuspaita.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot