Mainos
Mainos

Tuhannet seuraamaan Filippiinien ristiinnaulitsemista

Tuhannet ihmiset ovat kerääntyneet seuraamaan jokavuotista ristiinnaulitsemista. Ainakin 14 ihmistä oli ilmoittautunut ristiinnaulittavaksi.

Tuhannet ihmiset kerääntyivät Filippiinien pääkaupungin pohjoispuolelle todistamaan jokavuotista ristiinnaulitsemista. Cutudin kylään oli saapunut myös runsaasti turisteja.

Ainakin 14 ihmistä oli ilmoittautunut ristiinnaulittavaksi, heidän joukossaan myös yksi Britannian kansalainen. Vielä aamulla ei ollut selvää, naulitaanko myös britti ristille, sillä ulkomaalaisten osallistuminen seremoniaan kiellettiin vuonna 1997. Tuolloin viranomaiset saivat selville, että ristiinnaulittu japanilaismies oli itse asiassa näyttelijä, jota kuvattiin salaa japanilaiseen pornovideoon.

Risteille naulittavat kantavat ensin raskaat puiset ristinsä korkealle mäelle. Sen jälkeen heidät naulataan käsistä ja jaloista kiinni ristiin, joka nostetaan pystyyn ainakin viideksi minuutiksi.

Filippiinien katolinen kirkko ei virallisesti hyväksy rituaalia, mutta ei myöskään pyri estämään sitä. Pääsiäinen on Filippiinien merkittävimpiä juhlia, sillä 85 prosenttia filippiiniläisistä on katolisia. Suurin osa paikallisista radio- ja televisiokanavista lopettaa lähetyksensä ja loput lähettävät ainoastaan uskonnollista ohjelmaa.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme