Mainos
Mainos

Tuhansia haavoittuneita yhä saarroksissa Sri Lankassa

Sri Lankan tamilikapinallisten tämänpäiväinen ilmoitus siitä, että he ovat päättäneet lopettaa taistelun hallituksen joukkoja vastaan, antaa toivoa siviileille, jotka ovat jääneet taistelun jalkoihin.

Terveysviranomaisten mukaan alueella on saarroksissa jopa tuhansia haavoittuneita.

Alueella avustustyötä tekevä Suomen Punainen Risti on neuvotellut paikallisten viranomaisten kanssa, jotta se pääsisi evakuoimaan haavoittuneet alueelta.

- On ihan varmaa, että alueen viranomaiset ja sotilaat yrittävät auttaa näitä ihmisiä alueelta pois, mutta täytyy katsoa, miten se tehdään, SPR:n avustustyöntekijä Hachim Badji toteaa MTV:n uutisille.

- Neuvottelemme koko ajan viranomaisten kanssa myös siitä, että pääsisimme sisään alueelle auttamaan haavoittuneita ja helpottamaan tilannetta.

SPR ei uskalla vielä ennakoida, merkitseekö tamilisissien tämänpäiväinen ilmoitus todellakin miltei 26 vuotta kestäneen sodan päätöstä.

Badji arvioi kuitenkin, että joka tapauksessa maan avustusleireillä tulee pian olemaan yli 250 000 ihmistä, joiden asianmukainen kohtelu on varmistettava.

- Meidän kannaltamme työ on vasta alkamassa, hän toteaa.

Lue lisää:

Katso Pekka Tapolan juttu (Seitsemän uutiset 17.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme