Mainos
Mainos

Tuhansia ihmisiä pelastettu tulvien tieltä Houstonissa – tuhot voivat nousta samaan luokkaan kuin hurrikaani Katrinan tuhot

Yhdysvalloissa Texasissa Houstonin alueen tulviminen ja ihmisten evakuointi jatkuu. Kadut ovat muuttuneet liikkuviksi joiksi, ja Harvey-myrskyn ja rankkasateiden aiheuttamista tuhoista on tulossa historiallisen suuria.

Yhdysvaltain kansallinen vakuutustietoinstituutti arvioi, että Harveyn aiheuttamat tuhot voivat nousta yhtä suuriksi kuin hurrikaani Katrinan aiheuttamat tuhot. Asiasta kertoo Guardian.

Instituutin mukaan on kuitenkin vielä liian aikaista tehdä tarkkaa arviota. Nyt tehdyn arvion instituutti perustaa siihen, kuinka paljon rankkasateita on vielä odotettavissa.

Hurrikaani Katrina oli Yhdysvaltain historian kallein luonnonkatastrofi.

Guardianin mukaan vakuutusvälittäjä Andrew Siffert BMS Group -vakuutusyhtiöstä arvioi, että Harvey voi aiheuttaa jopa yli 10 miljardin taloudelliset menetykset.

Yhdysvaltojen hallituksen hätätilaviraston Feman johtaja Brock Long sanoo, että Feman apua tarvitaan alueella vielä vuosia, kertoo Guardian.

Sademäärät luultavasti nousevat entisestään

Kansallisen ilmatieteen laitoksen mukaan viimeisen 72 tunnin aikana osassa Houstonia sademäärät ovat nousseet jopa 66 senttimetriin. Lähipäivinä Texasin tilanteeseen ei ole kuitenkaan välttämättä tulossa helpotusta, sillä sademäärien ennakoidaan kasvavan entisestään.

Lisäksi Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan heikentynyt Harvey-myrsky voi hieman vielä voimistua. Tällä hetkellä kaakkoon matkaava Harvey voi laitoksen mukaan voimistua seuraavan vuorokauden aikana. Asiasta kertoo Guardian.

Yhdysvalloissa riehunut Harvey-hurrikaani iski viikonlopun alkupuolella Texasiin. Harvey laantui kuitenkin pian hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme