Mainos
Mainos

Tuhansia kateissa Pakistanin tulvien jälkeen

Uudet tulvat tuhosivat tänään aamulla 35 kylää Turbatissa Lounais-Pakistanissa, ja alueelta on löydetty jo ainakin 175 ruumista, kertoivat hallituksen virkailijat.

Viikon aikana tulviin on menehtynyt ainakin 300 ihmistä ja 1500 on edelleen kateissa. Arviolta 25 000 ihmistä on menettänyt kotinsa. Tulvavedet yllättivät asukkaat ennen aamunkoittoa, kertoi paikallinen johtava virkamies. Alueen ihmiset asuvat enimmäkseen joen varrelle rakennetuissa savimajoissa, jotka ovat nyt huuhtoutuneet veden mukana.
-Turbatin alueella tulvavesi on vienyt mennessään noin 3000 taloa, kertoi paikallinen viranomainen. Paikalle on lähetetty helikoptereita pudottamaan elintarvikepakkauksia ja evakuoimaan kotinsa menettäneitä.

Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif vieraili tulva-alueella tänään. Pelastustyöntekijöiden mukaan kuolonuhrien määrä nousee ilmeisesti useisiin satoihin. Tarkemmat tiedot puuttuvat toistaiseksi, koska tulvavesi on katkaissut teitä ja viestintäyhteydet ovat poikki. Pakistanin viranomaiset ovat pyytäneet, että tulva-alueelle lähetettäisiin 10 000 telttaa, kolerarokotetta ja seerumia käärmeenpuremia vastaan.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme