Mainos
Mainos

Tuhkapilvi lipui Skotlannin ja Englannin ylle

Skotlannin ja Englannin ilmatila on suljettu osittain lentoliikenteeltä tuhkapilven vuoksi. Kuusi tuntia kestävä lentokielto ei vaikuta Lontoon lentokenttien toimintaan, mutta esimerkiksi Manchesterin kenttä suljetaan.

Kielto astui voimaan Suomen aikaan kolmelta. Tuhkapilvi on aiheuttanut lentokenttien sulkemisen myös Pohjois-Irlannissa, muun muassa Belfastissa.

Britannian hallitus varoitti eilen, että osia maan ilmatilasta voidaan joutua sulkemaan sunnuntaista tiistaihin Islannista tulevan tuhkan takia. Tuhkan kerrottiin uhkaavan sekä useita Irlannin lentokenttiä että Euroopan vilkkainta kenttää Lontoon Heathrowta.

Mahdollisesti laajentuvista lentorajoituksista kerrotaan sitä mukaa, kun ennuste tuhkapilven kulkureitistä tarkentuu.

Viime kuussa lentoyhtiöt joutuivat perumaan Euroopassa noin 100 000 lentoa tulivuoren sylkemän tuhkan vuoksi, ja Keski-Euroopan ilmatila oli laajoilta osin suljettuna useita päiviä. Yhtä laajamittaisia rajoituksia ei ole nähty sitten toisen maailmansodan.

(MTV3 - AFP - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme