Mainos
Mainos

Tuhoisa junaonnettomuus Japanissa

Ainakin 56 ihmistä on kuollut ja noin 400 loukkaantunut Japanin pahimmassa junaonnettomuudessa 40 vuoteen. Onnettomuuden syyksi epäillään junan ylinopeutta.

Onnettomuus sattui aamupäivällä lähellä Osakaa, noin 400 kilometriä Tokiosta länteen. Paikallisjuna suistui raiteilta jyrkässä mutkassa ja törmäsi asuinrakennukseen.

Pelastusviranomaiset ovat ilmoittaneet uhrien määräksi ainakin 56. Määrän pelätään kuitenkin nousevan, sillä loukkaantuneita on noin 400. Kaikkiaan junassa oli lähes 600 matkustajaa, joista monet olivat koululaisia.

Ylinopeus onnettomuuden syy?

Syytä onnettomuuteen ei vielä tiedetä varmasti. Onnettomuustutkijat arvioivat kuitenkin, että juna voisi irrota raiteiltaan reilussa ylinopeudessa.

Tämän teorian mukaan juna olisi saapunut seitsemänkympin rajoitusalueella mutkaan 140 kilometrin tuntinopeudella. Kaarteessa kuljettaja yritti jarruttaa, mutta juna suistui raiteiltaan ja törmäsi asuintalon seinään.

Junan kuljettaja oli 23-vuotias mies joka oli aloittanut työssään alle vuosi sitten. Hän loukkaantui onnettomuudessa vakavasti, eikä häntä ole voitu vielä kuulustella.

Raivaustyöt turmapaikalla jatkuvat edelleen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme