Mainos
Mainos

Tuhoisa ketjukolari Ranskassa

Onnettomuuden syy ei ole vielä tiedossa.

Ainakin 8 ihmistä on kuollut ja liki 50 loukkaantunut espanjalaisbussin ja 10 auton ketjukolarissa Ranskassa. Useat loukkaantuneista olivat kriittisessä tilassa.

Viranomaisten mukaan onnettomuus sattui Bayonnen ja Bordeaux'n välisellä moottoritiellä Belin-Belietissä Ranskan lounaisosassa noin kello neljä. Onnettomuuspaikka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Bordeaux'sta. Vilkasliikenteinen A63-moottoritie jouduttiin sulkemaan onnettomuuden vuoksi.

Kuolonuhreja kerrottiin heti onnettomuuden jälkeen olevan toistakymmentä, mutta myöhemmin viranomaiset korjasivat arviotaan. Kuolleista ainakin viisi oli bussin matkustajia. Bussi kuljetti espanjalaisia, portugalilaisia ja pohjoisafrikkalaisia turisteja.

Pelastustoimiin osallistui toistasataa palomiestä sekä kymmenittäin paloautoja ja ambulansseja. Monet uhreista jouduttiin leikkaamaan irti täysin romuttuneista ajoneuvoistaan. Onnettomuuden syystä ei heti turman jälkeen ollut selvyyttä.

-Kaikki bussissa olivat unessa, kun äkkiä kaikki alkoi huuto. Luulisin, että tiellä oli jotain, minkä jälkeen bussi pyörähti ympäri ja kaatui kyljelleen, eräs bussin matkustajista kertoi uutistoimisto AFP:lle turman jälkeen.

Liikenne Ranskan moottoriteillä on ollut viikonloppuna lomakauden päättymisen vuoksi erittäin vilkasta.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme