Mainos
Mainos

Tuhoisa taifuuni riehui Filippiineillä

Kuolonuhreja on liki 80, mutta määrän pelätään vielä nousevan.

Filippiineille iskenyt taifuuni Xangsane on aiheuttanut ainakin 76 ihmisen kuoleman, kertovat viranomaiset.

Arviolta 300 000 ihmisen koti on vaurioitunut tai tuhoutunut myrskyssä, ja 90 000 ei uskalla palata koteihinsa tulvien ja maanvyöryjen takia. Yli puolet maan 1,5 miljoonaisesta pääkaupungista Manilasta on edelleen vailla sähköä kaksi päivää myrskyn puhkeamisen jälkeen.

Kuolonuhreja saattaa löytyä lisää, kun tiedot syrjäisiltä seuduilta kantautuvat pelastusviranomaisten korviin. 69 ihmistä on kadoksissa ja 81 loukkaantunut.

Hirmumyrsky etenee Filippiineiltä kohti Vietnamia, jossa sen tieltä evakuoidaan maan keskiosassa enimmillään 180 000 ihmistä. Väkeä on kehotettu poistumaan tulva-alttiilta merenranta-alueilta ja kalastusaluksia on kutsuttu pois mereltä.

Valtiollisten viestinten mukaan kyseessä on maan historian laajin varotoimi luonnonmullistuksen edellä. Hallituksen edustaja on uhannut rangaistuksella paikallisviranomaisia, jotka eivät pane toimeen evakuointimääräyksiä.

Xangsanen lasketaan iskevän Vietnamiin varhain huomenna paikallista aikaa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme