Mainos
Mainos

Tuhoisa tunnelionnettomuus Sveitsissä

Ainakin kymmenen ihmistä on saanut surmansa tänään, kun kaksi rekkaa törmäsi toisiinsa Sveitsin Alpeilla Gotthardin tunnelissa.

Rekkojen törmättyä tunnelissa syttyi tulipalo, joka täytti savulla maailman toiseksi pisimmän maantietunnelin. Tulipalo synnytti sankan savupilven, koska toinen kuorma-autoista kuljetti renkaita. Silminnäkijöiden mukaan osa tunnelista olisi romahtanut.

Poliisin mukaan kuolleiden määrä saattaa vielä nousta. Turmassa loukkaantui lisäksi kymmeniä ihmisiä.

Tunneli suljettiin heti onnettomuuden jälkeen. Liikenne ruuhkautui välittömästi pahoin ja ruuhkien uskottiin illan mittaan vielä pahenevan.

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui noin 1,5 kilometrin päässä tunnelin eteläisestä suuaukosta.

Gotthardin tunneli on maailman toiseksi pisin maantietunneli. Se yhdistää toisiinsa Göschenenin ja Airolon kaupungit. Maailman pisin maantietunneli on Laerdalin tunneli Norjassa, jonka pituus on 24,5 kilometriä.

Tämänpäiväinen onnettomuus tapahtui runsaat kaksi vuotta sen jälkeen, kun 40 ihmistä sai surmansa Mont Blancin tunnelipalossa Ranskassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme