Mainos
Mainos

Tuhoisia pommi-iskuja Afganistanissa

Afganistanissa on tänään tehty kaksi tuhoisaa pommi-iskua, joissa on kuollut yhteensä viitisentoista ihmistä.

Kabulin pommi-iskussa kuoli ainakin viisi ihmistä, joista kolme oli amerikkalaisia ja kaksi afganistanilaisia. Surmansa saaneet amerikkalaiset olivat Kabulissa osallistumassa Afganistanin uusien poliisivoimien koulutukseen.

Räjähdys tapahtui Kabulin varakkaalla Shar-i-Nawin alueella Interpolin toimiston edessä, ja se haavoitti lisäksi kuutta paikallista poliisia. Räjähteet oli puolustusministeriön edustajan mukaan piilotettu toimiston eteen pysäköityyn autoon alueella, jolla on monien avustusjärjestöjen tiloja.

Taleban-järjestön edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että kyseessä oli Talebanin taistelijan itsemurhaisku. Al-Jazeera-televisiokanavalle tulleessa puhelinsoitossa Talebanin edustajat pahoittelivat afgaaniuhreja sanoen, että isku oli tähdätty amerikkalaisia vastaan.

Etelä-Afganistanissa iskettiin kouluun

Ainakin yhdeksän lasta ja yksi aikuinen saivat surmansa ja kymmenet haavoittuivat uskonnollisessa koulussa sattuneessa räjähdyksessä Paktian maakunnassa Etelä-Afganistanissa.

Yhdysvaltain armeijan tiedotteessa ei kerrottu syytä räjähdykseen. Paktian aluejohtaja Haji Assadullah Wafa kertoi uutistoimisto Reutersille räjähdyksen sattuneen eilisiltana lähellä Zormatin kaupunkia yksityisessä uskonnollisessa koulussa, madrassahissa. Samoja tiloja käyttää myös kansalaisjärjestö, joka antaa koulutusta afgaaninaisille.

Wafan mukaan on vielä epäselvää, oliko räjähde piilotettu koulun eteen pysäköityyn moottoripyörään vai oliko pommi viety sisälle kouluun.

Paktia tunnetaan Taleban-taistelijoiden vahvana tukialueena, jossa on toistuvasti ollut kahakoita.

Liki tuhat ihmistä on saanut surmansa erilaisissa yhteenotoissa Afganistanissa kuluneen vuoden aikana. Maassa on tarkoitus järjestää presidentinvaalit lokakuun alussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme