Mainos
Mainos

Tukholman bussilakon osapuolet eivät neuvottele

Bussiliikenne on ollut Tukholmassa tänään pysähdyksissä kuljettajien lakon takia. Metro- ja junaliikenne on toiminut sen sijaan normaalisti. Junissa ja metroissa on kuitenkin ollut tavallista enemmän väkeä.

Sen enempää kunnallisalan työntekijäliitto kuin työnantajaliittokaan eivät aio ottaa yhteyttä vastapuoleen. Uutta sopimusta on puurrettu jo useita kuukausia ilman tulosta.

Lakossa on noin 6000 bussinkuljettajaa Tukholman läänissä. Jos uutta työehtosopimusta ei saada aikaan, aikovat myös Västerbottenin läänin bussinkuljettajat liittyä lakkoon ensi tiistaina. Viikko sen jälkeen uhkaavat mukaan tulla Skånen bussinkuljettajat.

Kuljettajat vaativat vajaan 170 euron lisää kuukausipalkkaan ja ainakin 11 tunnin vuorokautista lepoaikaa. Päivittäinen enimmäistyöaika tulisi lyhentää 13,5 tunnista korkeintaan 13 tuntiin.

Laki velvoittaa työntekijän huolehtimaan siitä, että hän saapuu ajoissa töihin, selittää työoikeuden asiantuntija Mia Rönnmar.

- Se joka tulee töihin liian myöhään tai jää saapumatta, rikkoo työehtosopimusta, Rönnmar huomauttaa.

- Selitykseksi ei riitä, etteivät bussit kulje.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme