Mainos
Mainos

Tukholman citykaneja käytetään polttoaineena - Eläinsuojelijat kauhuissaan

Tukholmalaisista puistoista metsästetään vuosittain tuhansia kaneja kanikannan vähentämiseksi. Metsästettyjä kaneja käytetään nyt lämpövoimalan polttoaineena Ruotsin keskiosissa.

Päätös kanien käyttämisestä bioenergiana on kaukana eläinten oikeuksien puolustajien näkemyksistä, kertoo The Local -verkkojulkaisu.

-Ne jotka kannattavat kanikannan vähentämistä varmasti ajattelevat, että on hyvä käyttää ne hyödyksi. Mutta tuntuu kuin eläimiä enemmänkin valjastetaan teollisuutta varten, kuin että katsottaisiin itse ongelmaa, kertoo Anna Johannesson villikanien suojeluyhdistyksestä Vårt Kungsholmen -lehdessä.

Tukholmassa tapetaan joka vuosi tuhansia kaneja puiden ja pensaiden suojelemiseksi. Johannessonin mukaan ainoastaan kanien tappamista on pidetty ratkaisuna.

-Haluamme, että kaneja varten mietitään muitakin ratkaisuja, hän kommentoi.

Helsingissä kasveja on ruiskutettu, jotta ne eivät maistuisi kaneille. Kesyille eläimille on myös olemassa suojaverkosto.

-Helsingissä, missä on sama ongelma, ollaan asiassa paljon pidemmällä, Johannesson toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme