Mainos
Mainos

Tukholman eteläpuolella suuri kemikaalipalo

Ruotsissa riehuvan teollisuuspalon vuoksi satoja ihmisiä on evakuoitu kodeistaan.

Tukholman eteläpuolella on syttynyt teollisuuspalo, josta nousseiden savukaasujen vuoksi on jouduttu evakuoimaan satoja ihmisiä.

Musta savu on levinnyt laajalle Tyresön teollisuusalueella, ja väestöä 300 metrin säteellä on kehotettu lähtemään alueelta. Kilometrin säteellä olevia ihmisiä on pyydetty pysyttelemään sisätiloissa ikkunat suljettuina.

Palokunta sanoo, että noin sadan perheen on pysyttävä poissa alueelta huomiseen saakka. Rakennuksessa on kaasupulloja, jotka voivat räjähtää palokunnan arvion mukaan vielä huomisen puolella.

Rakennuksessa toimi useita yrityksiä, ja siellä oli varastoituna lipeää ja rikkihappoa. Palokunta on käyttänyt niin paljon vettä sammutustöissä, että alueen juomavesi on värjäytynyt ruskeaksi putkista irronneen raudan ja kalkin vuoksi. Veden juominen ei kuitenkaan ole vaarallista, palokunta sanoo.

Palo sai alkunsa eilen illalla. Sen syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa. Kukaan ei ole loukkaantunut palossa.

(MTV3-STT-TT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme