Mainos
Mainos

Tukholman itsemurhapommittajan apuri kuuluu uhkausnauhalla

Tukholman itsemurhaiskusta epäillyn Taimour Abdulwahabin lähettämässä uhkausviestissä kuuluu taustalla toinen ääni, kertoo brittilehti Daily Telegraph.

Viranomaiset epäilevät kyseessä olevan Abdulwahabin apurin. Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpolle ja uutistoimisto TT:lle lähetetyssä äänitiedostossa kuuluu, kuinka toinen henkilö yskii taustalla. Abdulwahab lähetti uhkaussähköpostin äänitiedostoineen alle puoli tuntia ennen iskuja.

Mukana myös radiopuhelin

Ruotsalaislehti Expressenin mukaan epäillyllä on ollut mukanaan radiopuhelin. Lehti on analysoinut iskun jälkeen paikalta otettuja valokuvia, joista walkie-talkie erottuu.

- Se on 98 prosentin todennäköisyydellä radiopuhelin. Näyttää siltä, että kyseessä on halpa radiopuhelin kiinteällä antennilla. Sellainen puhelin käyttää avoimia taajuuksia, joihin ei tarvita erillisiä lupia, sanoo Stefan Broström Ruotsin suurimmasta radiopuhelimia myyvästä SVB Försäljningista.

Radiopuhelinta on voitu käyttää kommunikointiin ulkopuolisen kanssa. On myös mahdollista, että sitä on käytetty laukaisijana, Expressen kirjoittaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme