Mainos
Mainos

Tukholman tauluvarkaudesta pidätys

Ruotsin poliisi on pidättänyt neljä Nationalmuseumin arvotauluvarkauksista epäiltyä henkilöä.

Ruotsin poliisi on pidättänyt neljä henkilöä, joita epäillään osallisuudesta joulun alla tehtyyn suureen tauluvarkauteen Tukholmassa. Kaikki pidätetyt ovat ruotsalaisia, kertoi Tukholman poliisi.

Poliisi oli erittäin vaitelias pidätyksen yksityiskohdista ja siitä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Myöskään siihen, ovatko varkaat poliisin vanhoja tuttuja tai ovatko taulut edelleen maassa, ei saatu vastausta.
-Jos rikos nyt on selviämässä, olemme luonnollisesti tyytyväisiä, mutta tässä vaiheessa meillä ei ole mitään tietoa siitä, miten poliisien työ edistyy, kommentoi puolestaan Nationalmuseumin intendentti Torsten Gunnarson uutistoimisto TT:lle.

Pidätykset tehtiin viime yönä ja päivällä. Poliisi teki myös useita kotietsintöjä. Varastettuja tauluja ei ole löydetty.

Konepistoolein aseistautuneet kolme ryöstäjää veivät Tukholman Nationalmuseumista kolme taulua, joiden rahalliseksi arvoksi on arvioitu yli 200 miljoonaa markkaa. Varastetut taulut olivat Rembrandtin maalaama Omakuva ja Renoirin maalaukset Nuori pariisitar ja Keskustelu.

(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme