Mainos
Mainos

Tukholman terrori-iskun tutkinta saatu päätökseen – oikeudenkäynti alkaa helmikuussa

Huhtikuussa tapahtuneen Tukholman terrori-iskun tutkinta on saatu päätökseen ja tapauksen oikeudenkäynti aloitetaan helmikuussa. 

Tukholmassa kuorma-autolla väkijoukkoon ja tavaratalo Åhlensin seinään ajanut, uzbekistanilainen Rakhmat Akilov joutuu oikeuden eteen helmikuussa. Hän on aikaisemmin tunnustanut teon.

– Nyt näyttää siltä, että oikeudenkäynti aloitetaan helmikuun alussa. Meillä on vain yksi epäilty, kertoi pääsyyttäjä Hans Ihrman TV4:lle.

Pääsyyttäjän mukaan oikeudenkäynti kestää muutamia kuukausia.

Akilovin lakimiehen mukaan mies on tunnustanut tehneensä iskun terroristisessa tarkoituksessa. Turvapaikkaa Ruotsista hakenut Akilov oli saanut käännytyspäätöksen iskun aikaan. Mielentilatutkimuksessa 39-vuotias Akilov todettiin henkisesti tasapainoiseksi.

Iskussa kuoli viisi ihmistä, kolme ruotsalaista, yksi britti ja yksi belgialainen. Lisäksi useita ihmisiä loukkaantui, heidän joukossaan oli kaksi lasta. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme