Mainos
Mainos

Tukholman tietullit vähentäneet liikennettä viidenneksellä

Ruotsissa tietullit ovat olleet käytössä viime syksystä lähtien. Ruuhkamaksuja peritään arkipäivin aamusta iltapuoliseitsemään saakka. Tukholman tietullipisteet sijaitsevat kaupungin ulkorajoilla. Maksamaan siis joutuu keskustaan mennessä ja siellä lähtiessä.

Tullien maksaminen suoritetaan jälkeen päin ja sen voi tehdä monin eri tavoin.

- Rekisterinumerot kuvataan maksupisteiden läpi ajettaessa. Maksua peritään sisään ja ulos ajettaessa, kertoo Ruotsin tiehallinnon tiedottaja Louise Jarn-Melander.

Maksimissaan maksuja yhdelle ihmiselle voi päivässä tulla 60 kruunua. Ruuhkamaksuilta välttyvät kuitenkin ulkomaiset autot, bussit, moottoripyörät ja esimerkiksi etanoliautot. Se näkyy myös liikenteessä.

- Moottoripyöriä on nyt enemmän, mutta ennen muuta ympäristöystävällisten autojen määrä on lisääntynyt. Autoista noin 10 prosenttia on nyt niitä, kun ennen tiemaksukokeilua määrä oli kolme prosenttia, Jarn-Melander jatkaa.

Tiehallinnon laskelmien mukaan liikenne kokonaisuudessaan onTukholman maksualueella vähentynyt noin kaksikymmentä prosenttia.

Ruuhkamaksuista saadut tulot on luvattu käyttää tieverkon parantamiseen - kuten kehätien rakentamiseen Tukholmaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme