Mainos
Mainos

Tukholmassa metroaseman räjähdyksessä kuoli yksi – Poliisi: Ei viitteitä terrorismiin

Yksi ihminen on kuollut Tukholmassa Vårby gård -metroaseman läheisyydessä tapahtuneessa räjähdyksessä. Poliisin mukaan ei ole viitteitä, että räjähdys liittyisi terrorismiin. Asema on Tukholman metron punaisella linjalla, Huddingen kunnan puolella.

Menehtynyt oli noin 60-vuotias mies. Lisäksi räjähdyksessä loukkaantui miehen seurassa ollut 45-vuotias nainen. Naisella on vammoja kasvoissa ja jaloissa.Poliisi uskoo, että mies ja nainen valikoituivat iskun kohteeksi täysin sattumanvaraisesti. 

Viranomaiset saivat hälytyksen räjähdyksestä kello 11.07 paikallista aikaa. Poliisin tiedotteen mukaan mies oli kumartunut nostamaan maasta jonkin esineen, joka oli räjähtänyt. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa.


Aftonbladetin ja Expressenin mukaan epäillään, että räjähdyksen olisi aiheuttanut käsikranaatti. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Alueen eristäminen on purettu, ja metro kulkee jo molempiin suuntiin. Poliisi jatkaa tutkimuksia muualla kuin tapahtumapaikalla. 

Poliisin mukaan ei ole syytä epäillä, että räjähdys olisi kytköksissä terrorismiin. Miehen kuolemaa tutkitaan murhana.

Poliisi korostaa, että tiedot ovat vasta alustavia.

Jutun tietoja päivitetty klo 18.15. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme