Mainos
Mainos

Tukholmassa tuhannet osoittivat mieltään natseja vastaan – savupommit lensivät

Tukholmassa uusnatsismia vastustava mielenosoitus on muuttunut iltapäivällä osin rauhattomaksi. Tilanne on kuitenkin pysynyt poliisin hallinnassa.

Kaupungin keskustaan kerääntyi tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään uusnatsismiin liitetyn ruotsalaisten puolueen torikokousta vastaan.
Mielenosoitusta valvoneita poliiseja kohti on heitelty savupommeja ja esineitä. Muutamia poliiseja loukkaantui lievästi.

Poliisi on ottanut kiinni 15 ihmistä ja pidättänyt kaksi. Pidätetyistä toista epäillään törkeän pahoinpitelyn valmistelusta. Toinen taas oli kiivennyt oopperatalon katolle vastoin viranomaisten käskyjä.

Uusnatsismiin liitetty ruotsalaisten puolue on pitänyt torikokousta Tukholman keskustassa. Ruotsalaislehti Aftonbladetin toimittaja arvioi, että torikokoukseen saapui noin satakunta ihmistä. Tilaisuuden päätyttyä poliisi saattoi osallistujat torilta metroasemalle.

Poliisi eristi osia keskustasta estääkseen mellakoita kokoontumisten välillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme