Mainos
Mainos

Tulitauko rakoilee Jemenissä

Saudi-Arabian johtama liittouma väittää Jemenin huthikapinallisten rikkoneen päivän voimassa ollutta tulitaukoa. Liittouma kertoo 12 rikkomuksesta tulitauon alkamisen jälkeen.  

Loukkauksista viiden väitetään tapahtuneen Jemenin sisällä. Liittouman mukaan kapinalliset ovat yrittäneet saada haltuunsa esimerkiksi Etelä-Jemenissä sijaitsevaa Dhalen kaupunkia, jossa on käytetty panssarintorjunta-aseita, raketteja ja kranaatinheittimiä. Kapinallisten tulituksesta ja joukkojen liikkeistä on raportoitu myös muualla maan eteläosissa.  

Liittouma vakuuttaa itse noudattavansa aselepoa, jonka pitäisi kestää kaikkiaan viisi päivää. Sen aikana maahan on tarkoitus toimittaa avustustarpeita. YK:n ruokajärjestö on kuvaillut tilannetta Jemenissä katastrofaaliseksi.  

Eilen tulitauko piti kohtuullisesti, mutta tulitusta kuitenkin kuultiin joillakin alueilla vain puoli tuntia sen jälkeen, kun aseiden piti hiljentyä.  
YK:n mukaan Jemenissä on kuollut yli 1500 ihmistä jo viikkoja jatkuneissa taisteluissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme