Mainos
Mainos

Tulitaukosopimus tyhjää täynnä – Putin ja kumppanit uuteen hätäkokoukseen

Venäjän, Ukrainan, Ranskan ja Saksan johtajat pitivät tänään puhelinkokouksen Ukrainan tilanteesta, kertoo Kremlin tiedottaja venäläisen uutistoimisto RIA Novostin mukaan.

Puhelinkokous Vladimir Putinin, Petro Poroshenkon, Francois Hollanden ja Angela Merkelin välillä oli määrä järjestää jo eilen, mutta tiedottajan mukaan sitä siirrettiin aikatauluongelmien takia.

Maiden johtajat ovat tuominneet viime päivien tulitauon rikkomiset Itä-Ukrainassa, kerrotaan Ranskan presidentin Francois Hollanden kansliasta.

Hollanden kanslian mukaan johtajat olivat yhtä mieltä siitä, että ponnisteluja on jatkettava, jotta Minskissä viikko sitten solmittu tulitaukosopimus saataisiin täytäntöön.

Kanslian mukaan myös Venäjän, Ukrainan, Saksan ja Ranskan ulkoministerit keskustelevat Ukrainan tilanteesta vielä tänään.

Minskin sopimuksesta huolimatta taistelut ovat jatkuneet Itä-Ukrainassa Ukrainan asevoimien ja Venäjän tukemien separatistien välillä. Ukrainan asevoimien lähde kertoi uutistoimisto Reutersille, että taisteluissa on viimeisen vuorokauden aikana saanut surmansa 14 ukrainalaissotilasta. Lisäksi yli 170 sotilasta on haavoittunut.

Eilen Ukraina veti noin 2 500 sotilastaan kapinallisten valtaamasta Debaltseven kaupungista.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme