Mainos
Mainos

Tulitusta Israelin ja Jordanian rajalla

Israelilainen sotilas on saanut surmansa ja neljä muuta on haavoittunut, kun pyssymiehet avasivat tulen Jordanian puolelta rajalla partioivia israelilaissotilaita kohti, Israelin turvallisuuslähteet kertoivat.

Välikohtaus oli ensimmäinen merkittävä sotilasoperaatio rajalla sitten vuoden 1970. Israel kertoi myöhemmin illalla tappaneensa kaksi pyssymiestä. -Israelin armeija käynnisti yhdessä Jordanian armeijan kanssa etsintäoperaation, jonka yhteydessä kahden aseistetun terroristin ruumiit löytyivät, sanottiin Israelin armeijan lausunnossa. Ruumiit löytyivät Jordan-joen Länsirannalta, mutta raja-aidan ulkopuolelta.

Israelilaisjoukot arvelevat hyökkääjien olleen palestiinalaisia, jotka avasivat tulen Jordanian puolelta rajaa. Israelin radio arveli hyökkääjien aikoneen soluttautua Israeliin.

Israelin joukot ylittivät rajan Jordanian puolelle jahdatessaan pyssymiehiä. Jordania kiisti myöhemmin tänään, että pyssymiehet olisivat toimineet Jordanian puolelta. Hallituksen edustajan mukaan Jordaniasta ei ole tulitettu Israelin puolelle eivätkä israelilaissotilaat ole ylittäneet Jordanian rajaa etsintäoperaationsa aikana.

Israelin turvallisuuslähteet eivät kyenneet kertomaan, kuka oli iskun takana. Ampumisvälikohtaukset Jordanian ja Israelin välisellä rajalla ovat olleet harvinaisia sen jälkeen, kun maat allekirjoittivat rauhansopimuksen 1994.

Panssarivaunut tunkeutuivat Länsirannalle

Israelin panssarivaunut ovat tunkeutuneet tänään palestiinalaisten itsehallintoalueelle Tammunin kylään Länsirannalla ja sotilaat pidättivät useita Islamilainen jihad -järjestön jäseniä, palestiinalaiset turvallisuuslähteet kertoivat.

Myös yksi presidentti Jasser Arafatin Fatah-järjestön jäsen pidätettiin. Pidätysoperaatioon osallistui kahdeksan panssarivaunua.

Israel poistaa Länsirannalla sijaitsevan Jerikon kaupungin ympäriltä saarron ensi yönä. Asiasta ilmoitti puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezerin edustaja tänään. Syyksi ilmoitettiin pitkään jatkunut rauhantila.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme