Mainos
Mainos

Tulitusta Israelin ja Jordanian rajalla

Israelilainen sotilas sai surmansa ja kolme muuta haavoittui aamulla, kun pyssymiehet avasivat tulen Jordanian puolelta rajalla partioivia israelilaissotilaita kohti, Israelin turvallisuuslähteet kertoivat.

Israelin joukot ylittivät rajan Jordanian puolelle jahdatessaan pyssymiehiä.

Jordania kiisti myöhemmin, että pyssymiehet olisivat toimineet Jordanian puolelta. Hallituksen edustajan mukaan Jordaniasta ei ole tulitettu Israelin puolelle eivätkä israelilaissotilaat ole ylittäneet Jordanian rajaa etsintäoperaationsa aikana.

Israelin turvallisuuslähteet eivät heti kyenneet kertomaan, kuka oli iskun takana.

Ampumisvälikohtaukset Jordanian ja Israelin välisellä rajalla ovat olleet harvinaisia sen jälkeen, kun maat allekirjoittivat rauhansopimuksen 1994.

Panssarivaunut tunkeutuivat Länsirannalle

Israelin panssarivaunut tunkeutuivat tänään palestiinalaisten itsehallintoalueelle Tammunin kylään Länsirannalla ja sotilaat pidättivät useita Islamilainen jihad -järjestön jäseniä, palestiinalaiset turvallisuuslähteet kertoivat.

Myös yksi presidentti Jasser Arafatin Fatah-järjestön jäsen pidätettiin. Pidätysoperaatioon osallistui kahdeksan panssarivaunua.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme