Mainos
Mainos

Kuvagalleria: Tulivuoren tuhka jätti jälkeensä karun kuumaiseman

Toissapäiväisen tulivuorenpurkauksen uhrimäärä kasvaa Japanissa. Naganon alueen poliisin mukaan purkauksen jäljiltä on löytynyt viisi uutta elotonta ihmistä. Eilen kerrottiin 31:n löytymisestä.

Kaikki elottomana löydetyt ovat mitä todennäköisimmin kuolleita, mutta Japanissa kuolleeksi julistaminen vaatii lääkärin lausunnon. Toistaiseksi vahvistus on saatu neljästä kuolleesta. He olivat eri-ikäisiä miehiä.

Ontake-tulivuori purkautui yllättäen lauantaina. Maastossa oli tuolloin satoja retkeilijöitä. Osa pelastautui jo lauantaina, jotkut pääsivät pois vasta eilen.

Etsintöjä vuoren rinteillä on jatkettu tänään. Maastoon on lähtenyt satoja palomiehiä, poliiseja ja sotilaita.

Tulivuoresta nousi aamulla edelleen savua. Rinteillä on paksu tuhkakerros.

Mediassa on ollut hengissä selvinneiden ja uhrien omaisten haastatteluja.

Vuorimajassa työskennellyt Seiichi Sakurai kertoi, että yritti parhaansa mukaan auttaa ihmisiä, mutta ei pystynyt pelastamaan kaikkia.

– Tuhkaa tuli koko ajan. Jotkut ihmiset hautautuivat elävältä, mutta en voinut muuta kuin kertoa (pelastajille) heistä radiolla, Sakurai sanoi yleisradioyhtiö NHK:lle.

Toinen hengissä selvinnyt kertoi Yomiuri-lehdelle pojasta, joka huusi "On kuuma -- En voi hengittää". Sitten tuhkapilvet pimensivät kaiken ja tuli hiljaisuus.

Iäkkäänpuoleinen nainen oli saanut pojaltaan puhelinsoiton, kun kaasuja, kiviä ja tuhkaa alkoi lentää vuorella.

– Hän sanoi "Se on ohi. Kuolen nyt". Sitten puhelu katkesi, nainen kertoi medialle.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme