Mainos
Mainos

Tulivuorenpurkaus jätti 20 000 hätäavun varaan Ecuadorissa

Ainakin kolmeen maakuntaan on julistettu hätätila. Sähköt ovat olleet poikki ja juomavesi on monin paikoin saastunutta.

Tungurahua-tulivuoren purkaus on jättänyt 20 000 ihmistä hätäavun varaan Ecuadorissa, kertoo Punainen Risti.

Presidentti Alfredo Palacio on pyytänyt tuhoalueille lisää kansainvälistä apua, jotta paikallisia voitaisiin auttaa. Tähän mennessä uhrit ovat saaneet apua Espanjasta ja Yhdysvalloista.

Tungurahua on tuhonnut osin tai kokonaan seitsemän kylää sen jälkeen, kun se aloitti purkautumisen keskiviikkona. Asuintalojen ja peltojen päällä on tukeva tuhkapeite, ja asiantuntijoiden mukaan kylien päälle lensi purkauksen aikana noin 8000 tonnia tuliperäistä materiaalia. Ainakin kolmeen maakuntaan on julistettu hätätila. Sähköt ovat olleet poikki ja juomavesi on monin paikoin saastunutta.

Vuoren rinteiltä on evakuoitu ainakin 4000 ihmistä. Ainakin viiden tiedetään kuolleen ja kymmeniä on kateissa. Purkaus on vahingoittanut viljelyksiä, eikä karjalla ole syötävää.

Tungurahua sijaitsee 140 kilometrin päässä pääkaupungista Quitosta. Tulivuori on ollut aktiivinen jo seitsemän vuoden ajan. Geologit ovat varoittaneet lisäpurkausten olevan mahdollisia.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme