Mainos
Mainos

Tulivuorenpurkaus lennätti kiviä laskettelijoiden päälle Japanissa: Yksi kuollut, useita loukkaantuneita

Yksi ihminen on kuollut ja kymmenkunta loukkaantunut, kun tulivuori purkautui Keski-Japanissa. Osa loukkaantumisista on vakavia.

Kusatsu-Shirane-tulivuoren rinteillä on hiihtokeskus, joka oli auki purkauksen sattuessa. Lähes samanaikaisesti lähti liikkeelle myös lumivyöry, jonka alle jäi joitakin hiihtäjiä.

Kaikki lumivyöryn alle jääneet saatiin pelastettua, mutta yksi heistä kuoli saamiinsa vammoihin. Useimpien loukkautuneiden vammat johtuvat kivistä, joita tulivuori sinkosi ympäristöönsä purkautuessaan.

Paikallinen media on näyttänyt kuvaa purkauksesta, jossa sankka musta pilvi nousee kiviä sylkevästä vuoresta.

Hiihtokeskuksesta katkesivat sähköt, mikä pysäytti hiihtohissit ja kymmeniä ihmisiä jäi jumiin gondoleihin. Saarroksiin joutui myös ne noin 80 ihmistä, jotka olivat ehtineet rinteiden yläpäähän, kun purkaus ja lumivyöry alkoivat.

Alueella on yhä voimassa varoitus mahdollisista uusista purkauksista. Varoalue ulottuu kahden kilometrin päähän purkauskohdasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme