Mainos
Mainos

Tulivuoret liikehtivät Amerikassa

Tulivuoret ovat osoittaneet elon merkkejä Väli- ja Etelä-Amerikassa. Noin 300 ihmistä on joutunut eilen evakkoon Väli-Amerikassa Nicaraguan San Christobalin rinteillä vulkaanisten kaasujen takia. Purkauksen takia hiilidioksidipitoisuudet alueella moninkertaistuivat.

Tulivuori, joka sijaitsee runsaan sadan kilometrin päässä pääkaupungista Managuasta, alkoi liikehtiä viime lauantaina. Tärinä ja pienet tuhkapurkaukset ovat jatkuneet siitä saakka.

Myös Etelä-Amerikan puolella Ecuadorissa tulivuori on tuprutellut savua vain 12 kilometrin päässä pääkaupungista Quitosta. Eilen Guagua Pichincha -vuori päästi ilmoille peräti kymmenen kilometrin korkeuteen yltävän savupaaden. Tuhkasateen vuoksi kaupungin lentokenttä oli suljettava liikenteeltä.

Kyseinen tulivuori on jyrissyt syyskuusta lähtien, mutta purkautunut se on viimeksi 340 vuotta sitten. Pelkästään Andien alueella on 31 aktiivista tulivuorta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme