Mainos
Mainos

Tulivuori purkautumassa Filippiineillä - tuhannet vaara-alueella

Tuhannet kyläläiset ovat kieltäytyneet lähtemästä kodeistaan Filippiineillä.

Maan aktiivisin tulivuori on purkautumassa, ja ihmisiä yritetään evakuoida sen läheltä. Viranomaisten mukaan noin 3 000 ihmistä on kuitenkin kieltäytynyt poistumasta riskialueelta. Elleivät he poistu vapaaehtoisesti, viranomaiset ovat valmistautuneet pakottamaan heidät evakuointikeskuksiin.

Monet maanviljelijät kieltäytyvät jättämästä eläimiään ja rakennuksiaan vaarasta huolimatta. Viranomaiset ovat yrittäneet järjestää myös kotieläimille hätämajoitusta, jotta ihmiset saataisiin houkuteltua turvaan.

Tiedemiesten mukaan Mayonin purkautuminen on lähellä. Mayon on luokiteltu nelostason tulivuoreksi, mikä tarkoittaa, että se purkautuu tuntien tai päivien sisällä.

Punertava, hohtava laava valuu kraatterista, ja tukahduttavat tuhkapilvet leviävät tulivuoren lähistölle. Mayon aktivoitui viime viikolla, ja lähes 44 400 ihmistä on jo paennut sen lähettyviltä.

Viimeksi Mayon purkautui vuonna 2006. Silloin kuolonuhreilta säästyttiin, vaikka Mayonista purkautui laavaa ja tuhkaa kahden kuukauden ajan.

Mayon-tulivuori sijaitsee 330 kilometrin päässä Filippiinien pääkaupungista Manilasta.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme