Mainos
Mainos

Video: Tulivuori purkautuu Filippiineillä – koulut suljettu, lentoliikenne keskeytetty

Filippiineillä tulivuori Mayon purkautuminen on alkanut yöllä. Tulivuori aktivoitui 13. tammikuuta, ja nyt sen odotetaan purkautuvan täydellä voimalla hetkellä millä hyvänsä.

Ensin vuori syöksi sisuksistaan tuhka- ja savupilven, joka ulottui 10 kilometrin korkeuteen. Myöhemmin nähtiin myös laavaroiskeita. Varsinaisen purkauksen ennustetaan tapahtuvan lähitunteina tai -päivinä.

Suoja-aluetta on laajennettu niin, että se ulottuu kahdeksan kilometrin säteellä Mayon ympäristöön. Samalla viranomaiset nostivat hälytystason kolmosesta neloseksi, korkein aste on viisi.

Noin 26 000 ihmistä on siirretty suojaan uhkaavalta suurpurkaukselta. Alueen asukkaita on ohjeistettu pysymään poissa vaara-alueelta. 

Mayo on Filippiinien aktiivisimpia tulivuoria. Se sijaitsee Luzonin saarella yli 300 kilometrin päässä maan pääkaupungista Manilasta.

Tulivuoren aktiivisuus on jo vaikuttanut lentoliikenteeseen, sillä lennot Albayn alueelle on lopetettu. Sieltä ei myöskään nouse koneita. Myös Mayon lähialueen koulut on suljettu purkausten vuoksi.

Tulivuori aktivoitui kymmenen päivää sitten.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme