Mainos
Mainos

Tulivuori syöksee laavaa Costa Ricassa

Costa Ricassa jouduttiin evakuoimaan kahden kylän asukkaat laavaa syöksevän tulivuoren takia eilen. Alueelle julistettiin hälytystila ja paikalliset viranomaiset valvoivat, etteivät turistit päässeet tulivuoren lähelle.

Arenal tulivuori sijaitsee noin 160 kilometrin päässä pääkaupunki San Josesta. Voimakas tulivuoren purkaus alkoi iltapäivällä paikallista aikaa. Arenal on Väli-Amerikan aktiivisimpia tulivuoria, mutta laavaa se on vuodattanut seinämilleen vain kymmenisen kertaa vuoden 1968 jälkeen. Costa Rican hälytysviranomaisten mukaan purkaus olikin nyt normaalia voimakkaampi.

Kukaan ei ole loukkaantunut, mutta viranomaiset pelkäsivät laavan valuvan vuoren pohjoisseinämää pitkin alas. Lähellä tulivuorta sijaitsee yksi Costa Rican suurimmista vesivoimaloista, joka tarjoaa suurimman osan pääkaupungin sähköstä. Geologit ja seismologisen tutkimuslaitoksen tutkijat tarkkailivat tulivuorta ilmasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme