Mainos
Mainos

Tulivuori uhkaa purkautua Indonesiassa

Tuhansia ihmisiä on evakuoitu Awun tulivuoren rinteiltä Sangihen saarella Indonesiassa.

Miltei 20 000 ihmistä on evakuoitu, kun tulivuori uhkaa purkautua Indonesiassa, kertoivat paikalliset viranomaiset. Awun tulivuori Sangihen saarella alkoi sylkeä tuhkaa ja savua viime viikolla.

- Jo nyt tapahtuu pieniä purkauksia sekä savun ja vulkaanisen tuhkan syöksyjä, kertoi Samuel Dolompaha Sangihen vulkanologiselta tutkimusasemalta.

Viranomaisten mukaan tuhkaa satoi vuoren rinteillä oleviin kyliin, jotka nyt on evakuoitu läheiseen Tahunan kaupunkiin. Evakuoidut on majoitettu hallinto- ja koulurakennuksiin. Evakuointi on vielä kesken, mutta viranomaisten mukaan noin 80 prosenttia rinteiden asukkaista on jo evakuoitu.

Yli 1 300 metriä korkea Awu on yksi Indonesian aktiivisimmista tulivuorista ja on purkautunut säännöllisesti 1600-luvulta saakka. Lähes 3 000 ihmistä sai surmansa purkauksessa 1812, ja elokuussa 1966 kuoli 40 ihmistä. Viimeksi tulivuori purkautui 1992, mutta tuolloin kukaan ei kuollut.

Sangihen saari sijaitsee noin 2 250 kilometrin päässä koilliseen Indonesian pääkaupungista Jakartasta, lähellä Filippiinejä. Indonesiassa on yli 100 aktiivista tulivuorta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme