Mainos
Mainos

Tulivuori Usu raivoaa edelleen

Japanilainen Usun tulivuori purkautui kolamnnen kerran tänä aamuna. Hokkaidon saarella Pohjois-Japanissa sijaitseva tulivuori purkautui ensimmäisen kerran eilen. Usun purkausten uskotaan kestävän pahimmillaan jopa viikkoja.

Usu-tulivuori

Usu syöksee edelleen savua ja tuhkaa useiden kilometrien korkeuteen. Asiantuntijoiden mukaan purkaukset ovat jääneet pahimpia ennusteita pienimmiksi, mutta edelleen on vaarana, että koko tulivuoren huippu räjähtää.

Tulivuoren purkauksen yhteydessä ei ole loukkaantunut kukaan, sillä alueen asukkaat on evakuoitu. Suomen Japanin suurlähettilään mukaan myös alueella asuvat kaksi suomalaista ovat kunnossa.

Paikalliset viranomaiset kuitenkin pelkäävät mutavyöryjä, joita tulivuorenpurkauksesta johtuva kuumuuden ja alueelle vasta sataneen lumen yhdistelmä saattaa aiheuttaa. Usun edellisessä purkauksessa vuonna 1978 sai kolme ihmistä surmansa juuri mutavyöryjen takia.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme