Mainos
Mainos

Tulva jätti norsunpoikaset ahdinkoon Thaimaassa

Thaimaan tulvat saattavat ahdinkoon myös eläimiä.

Ayutthayassa, Bangkokin pohjoispuolella, kokonainen norsulauma on jo toista kuukautta elänyt tulvan saartamana pienellä, muutaman neliömetrin kokoisella kattotasanteella.

Ayutthayan elefanttipuisto on suosittu turistinähtävyys, jossa satakunta kesyä norsua. Tulvan noustessa noin 70 niistä saatiin turvaan korkeammalle alueelle. Mutta vesi nousi liian nopeasti, jotta poikaset olisivat ehtineet pakoon.

Kattotasanteella elelee kaikkiaan 17 norsua - seitsemän poikasta emoineen, yksi raskaana oleva naaras ja kaksi urosta. Niille tuodaan päivittäin veneillä sokeriruokoja ja ananaksia ruoaksi.

Kuumuus ja ahtaus käyvät hankalaksi, ja pienet norsunpoikaset ovat ilmiselvästi ahdistuneita.

- Norsut ovat poissa tolaltaan. Minäkin olen. Päivät ovat ikävystyttäviä sekä eläimille että meille ihmisille, sanoo norsunhoitaja Pat Parinnam.

Vesi on laskenut huippukorkeudestaan noin 70 senttimetriä, mutta vettä on vielä liian paljon, jotta saarroksiin jääneet norsut voitaisiin johdattaa muun lauman luokse. Poikaset hukkuisivat kahden metrin syvyisessä vedessä.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme