Mainos
Mainos

Tulvat ajoivat miljoonat rotat pakosalle Kiinassa

Kiinassa maanviljelijät ovat puolustaneet viljelyksiään rottia vastaan lapioita aseina käyttäen. Rotat ovat tuhonneet jo noin 1,6 miljoonaa hehtaaria maatalousmaata.

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat ajaneet jättimäiset rottalaumat pakosalle Kiinan itäisessä Hunanin maakunnassa. Miljoonat Dongtingin järven pinnan nousua paenneet rotat ovat tuhonneet mennessään noin 1,6 miljoonaa hehtaaria maatalousmaata.

Lapioin aseistautuneet maanviljelijät ovat tappaneet arviolta kaksi miljoonaa rottaa yrittäessään suojella viljelyksiään.

Sateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyöryt ovat surmanneet Kiinassa tänä kesänä ainakin 360 ihmistä. Yli miljoona kiinalaista on joutunut jättämään kotinsa.

Maanviljelysmaata on tuhoutunut yli neljä miljooonaa hehtaaria ja yli 200 000 taloa on vaurioitunut. Viranomaisten mukaan tulvat ovat aiheuttaneet yli kahden miljardin euron taloudelliset tappiot.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme