Mainos
Mainos

Tulvat ja helteet piinaavat Eurooppaa

Kreikassa olympialaisvalmistelujen pelätään menevän pieleen yli 40 asteen helteiden vuoksi.

Suuressa osassa Eurooppaa on kärsitty viime päivinä äärimmäisistä säätiloista. Ruotsissa runsaat sateet ovat aiheuttaneet lukuisia tulvia ja hätäkeskukset tukkeutuivat monin paikoin huolestuneiden ihmisten soitoista. Pahiten on kärsinyt Smoolannin alue. Sateet helpottivat eilen, mutta meteorologit varoittivat uusien tulvien mahdollisuudesta maan pohjoisosissa.

Romaniaa ovat vaivanneet helteet, raemyrskyt ja ukkonen. Helteet vaativat viikon aikana ainakin 18 ihmisen hengen, ja kuumuutta seurannut salamointi surmasi neljä ihmistä. Rakeiden kerrottiin tuhonneen tuhansia hehtaareja viljelyksiä.

Helle piinaa myös Kreikkaa, missä olympialaisvalmistelujen pelätään menevän pieleen yli 40 asteen helteiden vuoksi. Ateenalaiset pelkäävät kuivuuden ja kovien tuulten aiheuttavan vaikeasti hallittavia tulipaloja.

Myös Saksassa ja Britanniassa on kärsitty myrskyistä, jotka ovat aiheuttaneet sähkökatkoja ja tulvia. Saksassa maan korkein vuori Zugspitze peittyi kahden metrin paksuiseen lumivaippaan.

(MTV3-HS–STT–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme