Mainos
Mainos

Tulvat kiusaavat Saksan pohjoisosia

Liittokansleri Angela Merkel on luvannut tulvapaikkakunnille avuksi sotilaiden lisäksi poliiseja ja pelastusväkeä.

Elbejoen pinta on tänään noussut Schleswig-Holsteinin osavaltiossa korkeammalle kuin vuonna 2002, jolloin laajat tulvat koettelivat maan pohjois- ja itäosia. Sotilaita on komennettu vahvistamaan Elben rantojen tulvavalleja hiekkasäkein siellä, missä vesi uhkaa ylittää ne.

Lauenburgin kaupungissa vedenpinta oli noussut 8,74 metriin ja kellarit tulvivat. Kaupungin vanhojen korttelien ennustettiin jäävän veden alle pian.

Ala-Saksissa Hitzackerin vanhakaupunki oli jo veden vallassa ja kahdessa muussa kaupungissa viranomaiset varoittivat asukkaita vedennoususta. Tulva ylti myös Elben rannalla sijaitsevaan Wittenbergeen Brandenburgin osavaltiossa Berliinin luoteispuolella.

Liittokansleri Angela Merkel on luvannut sotilaiden lisäksi poliiseja ja pelastusväkeä avuksi tulvapaikkakunnille. Viime viikolla tulvia oli Saksissa maan itärajalla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme