Mainos
Mainos

Tulvat surmaavat Pohjois-Meksikossa

Kuivuudestaan tunnetun alueen tulvien arvioidaan surmanneen kymmeniä ihmisiä. Arviolta 3 500 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa paetakseen tulvia.

Kymmenet ihmiset ovat saaneet surmansa Pohjois-Meksikon tulvissa (arkistokuva).

Ainakin 50 ihmistä on kuollut rankkasateiden nostattamissa tulvissa Meksikon pohjoisosissa. Kymmeniä ihmisiä on lisäksi kateissa Escondidojoen tulvittua yli äyräiden.

Eloonjääneitä on etsitty helikoptereilla Coahuilan alueella, jonka läpi tulvinut Rio Granden sivujoki virtaa. Yhdysvaltain vastaisen rajan tuntumassa sijaitseva kaupunki Piedras Negras oli eilen täysin veden alla. Arviolta 3500 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

-Tuhojen laajuus valtava. Tämä on tragedia, Coahuilan kuvernööri Enrique Martinez kuvaili tuhoja eilen.

Meksikon presidentti Vicente Fox on lentänyt hätätilaan julistetulle alueelle, joka on tunnettu kuivuudestaan. Tämä on viranomaisten mukaan ensimmäinen kerta, kun joki tulvi. Alueella on tulvinut myös toinen joki, mutta vahingot olivat vähäisiä.

(MTV3-Reuters-DPA-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme