Mainos
Mainos

Tulvatilanne pahenee Serbiassa - somessa jaetaan tietoa miinoista

Miljoonien ihmisten arkeen vaikuttaneet tulvat ovat alkaneet helpottaa Bosnian puolella. Serbiassa jokien vedenpinta nousee edelleen.

Balkanin tulvat ovat vaikuttaneet miljoonien ihmisten arkeen. Noin 150 000 ihmistä on jouduttu evakuoimaan ja kymmeniä on kuollut.

Bosnian puolella tulvavedet ovat alkaneet jo laskea, mutta Serbiassa tilanne on huonompi.

– Näyttää erittäin tukalalta, tilanne ei todellakaan ole vielä ohi. Serbian puolella jokien pinnat ovat vielä nousussa, toteaa ulkomaantoimittaja Janne Hopsu tilannetta MTV Uutislivessä.

Tulvahuippua odotetaan Serbiassa myöhemmin tällä viikolla.

Tulvat ovat aiheuttaneet ongelmia myös Bosnian sodan aikaisten maamiinojen kanssa. Paikallisten viranomaisten mukaan yli 120 000 räjähtämätöntä maamiinaa on saattanut liikkua paikaltaan.

Sarajevossa toimivan ETYJ Sarajevon varapäällikön Nina Suomalaisen mukaan tilanne alkaa paikan päällä vasta paljastua kaikessa karmeudessaan.

– Miinojen suhteen mennään pahempaan suuntaan. Tilanne alkaa vasta realisoitumaan. Nyt mietitään, kuinka pitkälle miinat ovat siirtyneet, Suomalainen kertoo Uutislivessä.

Suomalaisen mukaan bosnialaiset ovat sosiaalisessa mediassa hyvin aktiivisia ja jakavat tietoa miinoista.

– Sosiaalisessa mediassa kansalaiset vaihtavat tietoa maanvyöryjen aiheuttamista maansiirtymistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot